ANTALYA / KUMLUCA - Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Suudi Arabistan Cidde Kardeş Okul Ziyaretimiz

Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Suudi Arabistan Cidde Anadolu İmam Hatip Lisesi  arasında iş birliği, tecrübe paylaşımı, ortak kültürel mirası tanıma ve uzman desteği ile ortak bir vizyon oluşturmak, ülkemizde aynı eğitim ortamında, modern imkânlar içerisinde verilen fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile temel İslam bilimleri tecrübesini kardeş okullara aktarmak, insanlığın küresel barışa daha çok muhtaç olduğu çağımızda kardeş okul öğrencilerimizin manevi, ahlaki ve insani değerlerle kuşanmış; kendi kültürüyle bütünleşmiş, farklı ırk, dil ve kültürleri tanıyan; kültürel mirasa sahip çıkan, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak; ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda  daha donanımlı, özgüvenleri yüksek, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak, kardeş okul öğrencilerimizin sahip olduğumuz kültür ve medeniyeti yakından tanımalarını sağlamak, ülkesini ve medeniyet coğrafyamızı tanıyarak sosyal ilişkiler kurabilen, ülkesinin bu coğrafya ile sosyal yakınlığını geliştirebilen, vizyonu geniş bireyler olarak yetişmelerine katkı vermek, uluslararası kardeş okul ilişkisi tesisi ile Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki iyi ilişkilere ve olabilecek diplomasiye de katkıda bulunmak amacıyla imzalanan protokol gereği 24.04.2024-01.05.2024 tarihleri arasında Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri yapacak oldukları çalışma ziyareti hakkında okul müdürü ile birlikte  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf TEKDEMİR’i ziyaret etmişlerdir.  Sayın Müdürümüz Yusuf TEKDEMİR, öğrencilerimize “Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphem yok. Sizler şanslı öğrenciler olarak kardeş okulunuzu ziyaret edeceksiniz, okulda çalışmalar yapacaksınız ve aynı zamanda umre görevinizi de yapma imkanı bulacaksınız.” diyerek hayırlı yolculuklar dilemiştir. Sayın Müdürümüze okulumuza vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz.

22-04-202422-04-2024

Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 13:06 - Görüntülenme: 22