T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KUMLUCA - Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

"Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor

İmam hatip okullarındaki öğrencilerin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla ayda bir kitap okumaları esas alınarak Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Mart-Haziran 2024 döneminde okulumuzda da uygulanacaktır. Proje süresince her takım ayda bir kitap okuyacaktır. Takım üyelerinin ilgili ay boyunca aynı kitabı okumaları esastır. Proje takımları ise şu şekilde oluşturulacaktır:

a)      Her bir takım on (10) kişiden oluşur.

b)      Her takım kendisine özel "Takım Adı" belirler.

c)       Her takımın sorumluluğunu "Takım Lideri" üstlenir.

d)      Lider öğrenciler, etkinliğe katılmak isteyen arkadaşlarından takım kurarak listeyle birlikte şube rehber öğretmen veya Türkçe / Türk Dili ve Edebiyat öğretmenine aynı sınıftan takım oluşturamadığında ise okul proje ekibine başvurur.

e)      Takım üyeleri aynı şubeden olabileceği gibi aynı sınıf düzeyinde farklı şubelerden de belirlenebilir.

f)       Öğrencilerden oluşan her bir takıma faaliyetlerin yürütülmesi sürecinde rehberlik edecek bir öğretmen belirlenir.

Projeye ait detaylı bilgiye http://dogmprojeler.meb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Takımı kur, sen de katıl! Hep beraber OKU-YORUM diyelim!

06-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 09:56 - Görüntülenme: 63
  Beğen | 1  kişi beğendi